Opinie

Jackpot Apcoa?!

Sinds enige tijd werd de werkwinkel, van de Paterstraat overgebracht naar de VDAB-gebouwen langs de Spoorwegstraat/H.Hartstraat in Turnhout.

Als gevolg darvan moeten alle werkzoekenden van Turnhout, Oud-Turnhout, Beerse en Vosselaar voor de meeste van hun afspraken en contacten met VDAB nu hun heil zoeken in deze VDAB-gebouwen.

Ook het PWA van Turnhout heeft hier zijn activiteiten. Daarnaast hebben deze VDAB-gebouwen ook een regionaal-Kempense functie, zo ondermeer wat een aantal opleidingen betreft.

Als gevolg van dit alles is parking Loechtenberg de laatste maanden uitgegroeid tot één van de meest frekwent gebruikte parkings in Turnhout. Wellicht in de eerste plaats voor ‘kortparkeren’.

Vooral in de voormiddag loopt deze parking regelmatig ‘over’ en kan je op een half uur tijd makkelijk 20 à 30 auto’s tellen die de parking oprijden en opnieuw verlaten zonder een plaats te hebben gevonden. Net nu heeft de stad een 25-tal parkeerplatsen ingepalmd met een basketbalveld.

Dit zeer drukke gebruik van de parking betekent blijkbaar ook een nieuw ‘wingebied’ voor APCOA. Meermaals reeds stelde ik vast dat een controle door APCOA al snel een 30 à 45 minuten ‘schrijfwerk’ meebrengt voor de controleurs. Ofwel zijn vele parkinggebruikers ‘te lui’ om een pakeerticket te halen; ofwel is het onvoeldoende duidelijk dat deze parking een betaalparking is. Ik vrees vooral het laatste.

Hoe dan ook blijkt deze parking heden ten dage een èchte jackpot te zijn voor Apcoa

 

 

Standaard

3 gedachtes over “Jackpot Apcoa?!

 1. LoechtenbergVia mijn facebook-pagina reageerde iemand als volgt op deze blog : [i]en dan moete weten dat stad Turnhout geen “geste” wil doen aan de cursisten van de vdab… ik heb daar een week moeten zijn.. en heb me blauw moeten betalen… stel dat je daar een jaar opleiding moet doen… en je komt niet met trein of bus… [/i] Ik kan haar enkel maar gelijk geven. Dit probleem heb ik trouwens al begin 2008 aangekaart. Nog voor het beruchte parkeerbeleid in Turnhout in voege is gegaan.http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=2E1MOORD

  Like

 2. Guy Van Tornout zegt:

  Turnhout je komt er en daarna nooit meer!Het is al langer bekend dat Turnhout zijn rol als gastvrije en ondernemingsvriendelijke centrumstad kwijt is gespeeld. De huidige coalitie onder leiding van burgemeester Stynen (CD&V) heeft hier meer dan één pond boter op zijn hoofd.Misschien is het moment aangebroken dat de “Kempische levende krachten” zich bezinnen over de lokalisatie van regio instanties buiten Turnhout. Geel lijkt me een goed alternatief.

  Like

 3. F. Peeters zegt:

  RE: Jackpot Apcoa?!Volgens controleurs van Apcoa is de parking Hannuitstraat de jackpot. Dit zou te wijten zijn aan het minuscule bordje dat aangeeft dat enkel bewoners er mogen parkeren.

  Like

Reacties zijn gesloten.