Opinie

Nee, ik wandel niet mee !

2597990056_a11b5e6bdc_t

Sinds GVA vrijdag 28 januari ll uitpakte met een ‘primeur’ over de N119, waarvan Vlaanderen een expressweg wil (sic) maken ontstond er veel commotie.

Het was Dimitri Gevers die de kat de bel aanbond. Vandaag vraag ik me echter af : welke kat en welke bel. Naar aanleiding van Dimitri zijn alarmbel namen zelfs enkele SP.a-partijgenoten het voortouw in wat snel zou uitgroeien tot een facebook-protestgroep en een internetpetitie. Binnen de kortste tijd waren alle partijen en het middenveld gealarmeerd en iedereen kwam in het verzet.

Voor alle duidelijkheid : niemand mag op geen enkele wijze het Turnhoutse vennengbied aantasten. Tenzij om het een opwaardering te geven. Maar bij het politieke schouwspel wat de afgelopen week werd opgevoerd heb ik nu wel een héél wrang gevoel. Ik vond het al ‘raar’ dat het nu net Dimitri Gevers was die via de pers de kat de bel heeft aangebonden  Vandaag trek ik de conculusie dat hij ‘ons’ op een verkeerd been heeft gezet. Ik wil nog in het midden laten of dat al dan niet bewust zo werd gedaan !!
Wat ik wel als positief ervaar in deze aangelegenheid : er kan in Turnhout blijkbaar toch wel snel een ‘front’ ontstaan, wanneer enkele mensen, daartoe flink ondersteunt door de media, een initiatief nemen. Dat laatste moeten we wel allemaal onthouden. Niet enkel omdat zoiets goed om weten is. Wel om de burger waakzaam en alert te houden. Want hoe dan ook, zelfs al zou er géén ring komen rond BH-BN, zelfs al zou de bestaande N119, een degradatie ondergaan tot ‘veldweg’! Het mobiliteitsvraa gstuk van, voor en rond Turnhout is daarmee niet van de baan. Tot nog toe zijn alle pogingen om daarin een breed front te vormen, op een sisser afgelopen. Ik heb ook wel gemerkt dat bij Luc Vanhout het vuur weer even is opgelaaid. Maar wat ik vrees is dat na dit ‘steekvlamincide nt’ we met z’n allen weer op onze -eigen- pootjes terugvallen en daarna is het weer opnieuw business as usual.
 
Hoe dan ook, met wat ik nu allemaal weet, ben ik niet langer van plan om op 13 februari mee te wandelen in wat werd aangekondigd als een protestwandeling.
Ik weet immers niet goed meer waartegen ‘men’ wil protesteren.
Ik bewaar mijn ‘protest-energie’ wel voor een moment waarbij het er echt zal op aankomen.

 

Standaard

3 gedachtes over “Nee, ik wandel niet mee !

 1. Maarten Vanneste zegt:

  RE: Nee, ik wandel niet mee !Dag Dré, als altijd respecteer ik uw scherpe pen. Ik wil echter wel betogen en ik neem mee: een bord met ‘ik -hartje- Parkstad Turnhout’. Dit N119 plan is een bedreiging voor Parkstad Turnhout en dat plan van Luc wil ik graag blijven verdedigen. [i]PS: als jij toch komt maak ik voor u ook een dergelijk bord, in de kleur van uw keuze…[/i]

  Like

 2. Ik ben voor parkstad TurnhoutMaarten, eerder liet ik me op facebook al ontvallen dat ik een wandeling VOOR iets wel zie zitten. Je mag voor mij een bord maken hoor. Nu nog hopen dat de initiatiefnemers hun wandeling, bedoeld als protest (tegen welke plannen?)willen ombuigen tot een wandeling voor parkstad. Hoogste tijd dat er in deze zaak wat meer kleur bekend wordt !!

  Like

 3. Anoniem zegt:

  gifgroenhet is nu al zover gekomen dat je haast gaat denken dat Mr. Gevrers een groen partijtje uit de grond wil stampen. Maar dan een gifgroen ! Enkel om zijn plannen met de door hem zo geprezen noordboulevard even op een zijspoor te zetten. Maar let wel op Mr. Gevers dat je zelf niet met dat gif ( daardoor in aanraking komt. Het zou je zuur kunnen opbreken. En ja er moet mee gewandeld worden uit protest enkel en alleen omdat de plannen van het ganse mobiliteitsplan eens duchtig moeten herbekeken worden .

  Like

Reacties zijn gesloten.